Twee zeges versterken de koppositie van Neptunus

3 May 2024, 16:07 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Kemp

door Jan van der Sande

Woensdag 1 mei begon het drieluik tegen aartsrivaal HCAW voor Curaçao Neptunus. Bij de eerste ontmoeting in Bussum was een verlenging nodig, met uiteindelijk een 2-4 uitslag. Een dag later begonnen de blauwwitten sterk en namen een 5-0 voorsprong. In de laatste inning werd het nog spannend toen de tegenstander drie maal scoorde. Verder liet coach Gregory Muller het niet komen. De 5-3 zege zorgden voor vier punten in twee dagen.

In de eerste wedstrijd stonden Tom de Blok en voor de thuisploeg Kaj Timmermans als starters op de heuvel. Stijn van der Meer begon met een honkslag in het rechtsveld en kon door een foutje naar het tweede honk. Een stootslag van catcher Vincent Ahrends bracht hem naar drie waarna de verre klap van Christian Diaz Stijn in staat stelde om de 0-1 op het bord te krijgen.

Hierna bleef die stand vijf innings lang onveranderd. Na een vrije loop voor Daan Verpaalen kon deze de gelijkmaker scoren na een hit van Jeandro Tromp. In de negende beurt nam Neptunus opnieuw een voorsprong. Dwayne Kemp, via een hit op het honk gekomen, kwam over de thuisplaat na een hit van Sheadion Jamanika. De buit leek binnen maar HCAW kwam goed terug en maakte gelijk in wat de laatste inning had kunnen zijn. Nu was er een verlenging, via een tiebreak, nodig.

Hits van Vincent Ahrens en Christian Diaz zorgden voor 2 runs. Hierna hield Aaron de Groot de tegenstander op nul zodat de Rotterdammers met een 2-4 winst huiswaarts gingen.

Een dag later aan de Abraham van Stolkweg volgde wedstrijd 2. Ditmaal stond bij de ploeg van coach Ronald Jaarsma wel Lars Huijer als starter op het formulier. Een dag eerder had hij vanwege werkzaamheden af moeten zeggen. Zijn tegenstander op de heuvel was Shairon Martis.

Ook ditmaal was het een tweehonkslag van Stijn van der Meer die met hulp van Dwayne Kemp de 1-0 voorsprong bracht. Net als een dag eerder kreeg deze stand in de vijfde inning pas een wijziging. Opnieuw kwam Stijn van der Meer op het honk, ditmaal door vier wijd, waarna catcher Vincent Ahrens hem met een daverende double het tweede punt liet scoren.

In de zesde beurt kwam Dwayne Kemp via een fout op het honk. Hij stal daarna het volgende honk,  vervolgens was een hit van Darryl Collins goed voor de 3-0. De honger van de thuisploeg was nog niet over. Hits van Vincent Ahrens en Dwayne Kemp brachten de 5-0 stand op het bord.

Met een ongenaakbare Shairon Martis op de heuvel leek het pleit beslecht. Na een weggeven vrije loop en een hit van Victor Drayer werd de starter gewisseld. Koen Postelmans nam zijn taak over. Hij moest drie honkslagen incasseren waardoor er plotseling een 5-3 stand op het bord kwam. Daarbij waren het derde en eerste honk nog bezet. Hierna betekende een drieslag voor catcher Julian Goins einde wedstrijd en was de tweede zege op rij een feit.

Winnend werper Martis gooide 101 pitches en eindigde  met ruim 8 innings magistraal met de score 7-1-4-0. Aanvallend was catcher Vincent Ahrens met twee vrije lopen, twee doubles en twee binnen geslagen punten zeer belangrijk. Het was de enige wedstrijd van de avond die zonder regen gespeeld kon worden. Zaterdag volgt wedstrijd drie in Bussum. Het aanvangstijdstip is vervroegd naar 13.00 uur zodat iedereen op deze 4e mei op tijd thuis kan zijn.