Tweede grote zege voor Neptunus in Haarlem

7 August 2021, 23:20 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Coach Jaarsma (midden)

door Jan van der Sande

Evenals afgelopen donderdag liet Neptunus zaterdag in Haarlem meteen duidelijke plannen zien om korte metten met de thuisploeg te maken. Na 3 slagbeurten stond er al een 0-11 score op het bord. DSS/Kinheim kon op een gegeven moment iets terug doen maar de einduitslag werd 5-16.

Misja Harcksen startte voor de Drietanders en bij de Haarlemmers begon ex-international Tom Stuifbergen op de heuvel. In de eerste slagbeurt scoorden de mannen van Ronald Jaarsma eenmaal door middel van drie hits. Een beurt later begon Gregory Trinidad ook met een honkslag en dat betekende direct het einde voor Stuifbergen. In de dugout was hij daarna getuige van een ontketend Neptunus. Na drie succesvolle hits en evenzovele vrije lopen was het Dashenko Ricardo die de bal ver over het linksveld hek deed belanden.

Ondertussen was de derde werper al naar de heuvel gedirigeerd, maar via 0-8 werden er in de derde inning nogmaals drie punten aan toegevoegd. De thuisploeg kon daarna tweemaal een run scoren, maar in de zevende en achtste beurt kwamen er nogmaals vijf Rotterdammers over de thuisplaat.

Doordat in de zevende inning via vier vrije lopen en een hit de thuisclub de stand terugbracht naar 5-13 moest er nog een achtste slagbeurt aan te pas komen om het verschil op meer dan tien punten te krijgen waarna de wedstrijd eindigde in 5-16. Totaal sloegen de mannen van coach Jaarsma 20 hits en speelden zij defensief foutloos.

Grote mannen aan slag waren: John Polonius (4 uit 5), 2 doubles en vier binnen geslagen punten, Dwayne Kemp (2 uit 4), 1 double en 1 homerun en ook vier binnen geslagen punten, Roger Bernadina (3 uit 4), 2 doubles en verder net als donderdagavond catcher Dashenko Ricardo (2 uit 4), 1 double en 1 homerun en 3 binnen geslagen punten.

Vanuit het team van Tridents (Neptunus 2) maakte Adam Wills – de in Rotterdam studerende Amerikaan - afgelopen donderdag  zijn debuut in de Hoofdklasse. Vandaag was hij goed met 2 hits uit 3 beurten.

Misja Harcksen behaalde de win. Hij gooide vijf innings, waarna Lex Meinderts en Kevin Bakker zijn taak overnamen. Tom Stuifbergen was de verliezende werper.

Zondag 8 augustus volgt de derde wedstrijd aan de Abraham van Stolkweg. Aanvang 14.00 uur. Aanstaande dinsdagavond komt Pirates uit Amsterdam op bezoek. Die wedstrijd begint om 19.30 uur.