Dagblad010 | Vaarwel Tinus Bosselaar met de Sparta-mars

Vaarwel Tinus Bosselaar met de Sparta-mars

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

door Piet Ocks

Een applaudisserende erehaag van familie, vrienden en oud-spelers onder wie Volendammer Jany Schilder, Freek van der Lee, Hans Hazebroek en vele andere Spartanen begeleidden oer-Spartaan Tinus Bosselaar onder de klanken van de Sparta-mars vanmiddag bij zijn afscheid van het Kasteel.
De route op de legendarische grond leidde langs ''de Bosselaar'', de kleedkamerruimte en de kantine, die naar hem zijn vernoemd is om vervolgens onder het spandoek ''Rust zacht, Tinus, zijn Kasteel  voorgoed achter zich te laten.

Clubicoon Tinus Bosselaar overleed afgelopen woensdag op 82-jarige leeftijd. Nadat de deuren waren geopend, stroomde de Ridderzaal van het Kasteel meteen vol. Er was een condoleanceregister, om vervolgens bij de kist afscheid te nemen van de pingelaar, dribbelaar en geboren Crooswijker. Na de indrukwekkende eer- en steunbetuigingen van supporters, verlieten familie en naasten in de Sparta-bus het Kasteel. Zij namen in besloten kring afscheid van het Sparta-icoon, bij de crematie in zijn geboortewijk.

Directeur Manfred Laros benadrukte nog eens hoe dicht Bosselaar bij Sparta stond. "Hij was in allerlei hoedanigheden betrokken bij de club. Ik denk dat hij hier wel binnen elke mogelijke rol heeft gefunctioneerd. Daarmee moeten we hem herinneren. Iedereen is blij dat we op deze manier afscheid hebben kunnen nemen van Tinus. Hij heeft enorm veel betekend voor de club", aldus Laros.

Iedere Spartaan herinnert zich Tinus Bosselaar als een warme en toegankelijke man, maar ook om z'n voetbalkwaliteiten. Er is op het Kasteel ook een lounge die naar Bosselaar is vernoemd en Bosselaar TV. En ''de Bosselaar'', de kleedkamerruimte en de kantine aan de Kasteelzijde, die naar hem zijn vernoemd. Fraaie eerbetonen aan een legende, behorend bij een, helaas, uitstervend ras.


Met de dood van Tinus Bosselaar sterft ook een brok stadsgeschiedenis, die op de onderste foto goed tot uiting komt. De vader van de Spartaan runde vanuit Crooswijk een bedrijfje in dierenvoedsel en de voetballer zelf heeft dat in zijn actieve voetbaljaren nog een tijd lang doorgezet. De slogan 'Verse Waar van Bosselaar' was een begrip in Rotterdam.


Foto: Digitaal Dagblad