Van Bronckhorst: bewondering voor aanpak China

6 April 2020, 08:30 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Giovanni van Bronckhorst, voormalig trainer van Feyenoord, hervat maandag de training met zijn nieuwe club Guangzhou R&F in China. De oud-coach van Feyenoord heeft zojuist een periode van quarantaine achter de rug, waarin hij zeer streng werd gecontroleerd door de Chinese overheid. "Er was voortdurend controle. Stonden er mannen met pakken voor je deur, werd je verplicht een app op je telefoon te installeren en diende je daarmee elke dag je temperatuur door te geven", vertelt hij vanuit Guangzhou aan De Telegraaf.

De oud-international ziet in China een groot verschil in aanpak met Nederland. "Het is hier ondenkbaar dat er honderd mensen naar een park gaan als de overheid zegt dat het niet mag. Als je ziet wat ze hier doen om straten en gebouwen elke dag te ontsmetten, dat is bewonderenswaardig. Ze komen met vrachtwagens door de straten om alles te desinfecteren."

Van Bronckhorst werd begin dit jaar gepresenteerd als nieuwe trainer van Guangzhou R&F. De start van de Chinese voetbalcompetitie is uitgesteld wegens de pandemie. Het is nog onduidelijk wanneer het seizoen gaat beginnen.


Door: ANP