Van Bronckhorst gaat definitief naar China

3 January 2020, 09:10 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Trainer Giovanni van Bronckhorst gaat aan de slag bij de Chinese voetbalclub Guangzhou R&F. Hij wordt volgens zijn zaakwaarnemer naar verwachting zaterdag rond 03.00 uur Nederlandse tijd gepresenteerd.

De 44-jarige Van Bronckhorst is vrijdag aangekomen in China. Hij heeft Jean-Paul van Gastel als zijn assistent gekozen. De twee werkten succesvol samen bij Feyenoord. Van Bronckhorst verliet afgelopen zomer de Rotterdamse club met een landstitel en twee KNVB-bekers.

De oud-aanvoerder van het Nederlands elftal werkte de afgelopen maanden voor de The City Group, waar clubs als Manchester City, New York City FC en Melbourne City FC onder vallen. Guangzhou R&F hoort niet bij dat concern en werkt op het gebied van jeugdopleiding samen met Ajax. Het stadion op het jeugdcomplex draagt de naam van Edwin van der Sar, de huidige algemeen directeur van de kampioen uit Amsterdam.

Guangzhou R&F eindigde het afgelopen seizoen onder de Servische trainer Dragan Stojkovic als twaalfde in de hoogste Chinese competitie, maar heeft grote plannen voor het nieuwe voetbaljaar. Van Bronckhorst gaat bij zijn nieuwe club onder meer samenwerken met Mousa Dembélé (ex-Willem II en -AZ) en spits Eran Zahavi uit Israël.