Van Bronckhorst gaat rouleren bij Feyenoord

26 April 2018, 15:39 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Trainer Giovanni van Bronckhorst gaat in de laatste twee wedstrijden van dit seizoen rouleren bij Feyenoord. Hij geeft tegen Sparta Rotterdam (zondag) en sc Heerenveen (6 mei) heel wat spelers die normaal op de bank zitten een kans. ''Daar is nu de mogelijkheid voor'', zei Van Bronckhorst vier dagen na de winst van de KNVB-beker.

''Voor de bekerfinale heb ik tegen Willem II al een aantal andere jongens laten spelen. Dat wil ik de komende wedstrijden ook gaan doen'', zei Van Bronckhorst. Feyenoord versloeg stadgenoot Sparta eerder dit seizoen op Het Kasteel met 7-0. Dat leidde tot het ontslag van Alex Pastoor en de komst van Dick Advocaat, de vroegere adviseur van Van Bronckhorst die nu moet voorkomen dat Sparta uit de eredivisie degradeert.

''Voor mij als Rotterdammer zou het mooi zijn als Sparta erin blijft'', zei Van Bronckhorst. ''Daar hebben ze nog een aantal wedstrijden voor. Hopelijk staat er volgend seizoen weer een Feyenoord-Sparta op het programma. Maar wij willen onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen onze stadgenoot wel winnen.''