Van Bronckhorst: in topduels staan we er wel

22 February 2019, 15:16 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Na een aantal teleurstellende resultaten wacht Feyenoord zondag in Eindhoven de topper tegen PSV. De koploper werd in december in de Kuip nog met 2-1 verslagen en vanwege de resultaten in topwedstrijden koestert trainer Giovanni van Bronckhorst hoop.

''Tegen grote ploegen hebben wij redelijk tot goed gevoetbald", zei Van Bronckhorst. ''In grote wedstrijden is er een andere ambiance en meer aandacht. Je voelt in het stadion dat het belangrijk is en dan is er niet veel voor nodig om er te staan. In kleinere wedstrijden is dat moeilijker en dan zie je uitslagen die je niet verwacht."

Eind januari won Feyenoord met liefst 6-2 van Ajax, maar daarna volgden nederlagen in uitwedstrijden tegen stadgenoot Excelsior (2-1) en FC Groningen (1-0). ''Na de winterstop is het verschil tussen uit en thuis te groot", meent de trainer. ''De voorbereiding is altijd hetzelfde. Na een nederlaag moet je goed kijken wat er fout is gegaan; of ik de juiste keuzes heb gemaakt en of de spelers de juiste keuzes hebben gemaakt."


Door: ANP