Dagblad010 | Van Bronckhorst kan eind juli debuteren in China

Van Bronckhorst kan eind juli debuteren in China

mainImage

Trainer Giovanni van Bronckhorst kan eind juli eindelijk debuteren als trainer in de Chinese competitie. De nationale voetbalbond heeft woensdag bekendgemaakt dat de Super League 25 juli van start gaat. De Chinese Super League zou eigenlijk eind februari al beginnen, maar als gevolg van de coronacrisis werd de start uitgesteld.

Ook veel Chinese voetbalclubs hebben het financieel zwaar in de coronacrisis; Tianjin Tianhai is zelfs failliet verklaard en wordt in de competitie vervangen door Shenzhen FC. Het is de bedoeling dat de competitie op twee locaties van start gaat. Teams gaan voorlopig voetballen in Suzhou en Dalian.

Van Bronckhorst ondertekende begin dit jaar een contract voor twee jaar bij Guangzhou R&F. Hij nam assistent Jean-Paul van Gastel en fysiek trainer Arno Philips mee.

Na de uitbraak van het coronavirus in China keerden ze even terug naar Nederland. Na een trainingskamp met de selectie in Dubai arriveerden ze in maart weer in China, waar ze eerst twee weken in quarantaine moesten. Vervolgens hervatte de oud-trainer van Feyenoord de trainingen met zijn selectie.


Door: ANP | Foto: OrangePictures