Van der Vleuten in springploeg Nations Cup bij CHIO

18 June 2021, 16:16 uur
Sport
mainImage
Anouk Bakker

Springruiter Maikel van der Vleuten is door bondscoach Rob Ehrens opgenomen in de Nederlandse ploeg die komende maand aan de Nations Cup bij het CHIO in Rotterdam deelneemt. Ook Harrie Smolders, Marc Houtzager en Willem Greve zijn geselecteerd. Voor Van der Vleuten is het dit seizoen de eerste keer dat hij met Beauville Z aan de Nations Cup meedoet.

Voor Ehrens is het evenement in Rotterdam het laatste 'observatiemoment' voor de Olympische Spelen in Tokio. Na het CHIO, met de Nations Cup op 2 juli en de Grote Prijs van Rotterdam op 4 juli, zal de bondscoach zijn definitieve acht namen van vier ruiters en vier paarden bekendmaken voor de Spelen in Japan.

Tijdens het CHIO in Rotterdam komen in totaal veertien Nederlandse springruiters aan start. Naast de vier teamleden zijn dat: Jur Vrieling, Wout Jan van der Schans, Sanne Thijsen, Frank Schuttert, Kevin Jochems, Demi van Grunsven, Michael Greeve, Kim Emmen, Bart Bles en Jack Ansems.

"Ik heb vier ruiters die de landenwedstrijd rijden. De rest zal zich zo goed mogelijk moeten laten zien", zegt Ehrens.

Jeroen Dubbeldam ontbreekt in Rotterdam. De olympisch kampioen van 2000 reed twee weken geleden met Oak Grove’s Carlyle nog mee in de Nations Cup van Sankt Gallen. Inmiddels is Carlyle verkocht.


Door: ANP