Van Gaal: Bijlow niet uitgesloten voor uitverkiezing voor WK

19 September 2022, 21:01 uur
Sport
mainImage
ANP

Louis van Gaal wil Remko Pasveer en Andries Noppert deze week beter leren kennen. De keepers maken voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands elftal en mogen hopen op deelname aan het WK.

"Keeper zijn is een bijzondere functie in een elftal. Daarom zijn ze ook geselecteerd. Nu zijn ze hier en krijgen ze te maken met de visie van de bondscoach", zei Van Gaal. "Ik kijk hoe zo'n speler zich beweegt en gedraagt. Het gaat ook om gedrag. Als je naar een WK gaat, zit je vier weken op elkaars lip. Dan moet je ook een bepaalde persoonlijkheid hebben. Ik zoek spelers die dat met elkaar kunnen dragen."

Feyenoord-keeper Justin Bijlow kreeg dit keer geen uitnodiging. Van Gaal herhaalde dat hij het WK nog niet uit zijn hoofd hoeft te zetten. "Wij willen ook andere keepers zien. Dit is de enige periode voor het WK dat dat nog kan. Bijlow verkeert niet in de grootste vorm. Dat wil niet zeggen dat hij uitgesloten is voor een uitverkiezing voor het WK."

Van Gaal zegt dat het niet zo is dat Noppert er speciaal bij is gehaald voor een eventuele strafschoppenserie in het toernooi. "Als je groot bent, houd je echt niet makkelijker strafschoppen tegen. Noppert heb ik er bij gehaald omdat hij ballen stopt. Hij is keeper en dan moet je ballen stoppen. Noppert ondergaat net als de andere keepers deze week testen, want wij zoeken wel de beste penaltykiller. In alle toernooien is gebleken dat strafschoppen vaak de doorslag geven. Daar geef ik daarom extra aandacht aan."

De selecties van de teams op het WK bestaan uit 26 spelers. Van Gaal weet nog niet of hij drie of vier keepers meeneemt.

 


Door: ANP