Van Gaal: geen spijt over uitspraak 'oude troep' De Kuip

13 June 2022, 16:24 uur
Sport
mainImage
ANP

Louis van Gaal heeft geen spijt van zijn opmerkingen over de verouderde faciliteiten in de Kuip. De bondscoach kreeg de afgelopen dagen mee dat hij zich niet populair heeft gemaakt bij veel supporters van Feyenoord. "Maar fans kunnen de omstandigheden in De Kuip ook niet beoordelen", zei hij.

"Er is maar één stadion in Nederland dat voldoet en de faciliteiten heeft voor het Nederlands elftal", zei Van Gaal zaterdag na het gelijkspel tegen Polen (2-2) in Rotterdam. "En dat is de Johan Cruijff ArenA. Daar miszeg ik niks mee, want dat is gewoon zo. In De Kuip is het volgens mij allemaal oude troep."

Willem van Hanegem stoorde zich net als veel fans van Feyenoord aan de uitspraken van de bondscoach. "Hij heeft inmiddels zoveel mensen in zijn slipstream verzameld dat een congreszaal misschien de enige oplossing nog is als hij iedereen wil aankijken tijdens één van zijn praatjes", reageerde een van de clubiconen van Feyenoord. "'Van Gaal is bezig aan zijn laatste maanden als trainer en dus doet hij nog gekker dan normaal. Bemoei je gewoon met de grasmat. Die is goed daar. De Kuip is het mooiste stadion van Nederland."

"Voor de fans had ik het misschien wat minder hard kunnen zeggen, omdat de fans nooit de binnenkant van de kleedkamers of de binnenkant van een stadion zien", zei Van Gaal maandag op zijn laatste persconferentie voor het duel met Wales in De Kuip. "Maar ik doe dat wel. De Kuip is natuurlijk een kolkend stadion, met geweldig publiek en een fantastische grasmat. Dat heb ik ook al eerder gezegd. Maar het gaat om de faciliteiten die een stadion geeft aan een technische en medische staf. Selectie en staf bestaan tegenwoordig uit ongeveer vijftig personen en die mensen moeten in de catacomben ruimte en plaats vinden. Dat kan niet in De Kuip."

De Kuip heeft geen aparte kamer voor de technische staf van Oranje. "En dan zijn er drie toiletten, voor vijftig personen", zei Van Gaal. "En dat nog bij een belangrijke wedstrijd, als iedereen nog een beetje extra zenuwachtig is. Ik had het dus niet over het veld, de sfeer en het publiek. Dat is allemaal in orde in De Kuip. Dat heb ik dus ook niet bedoeld. Maar de voorwaarden om tot een goede wedstrijd te komen, die faciliteiten, zijn er niet. Of ze zijn verouderd, of gedateerd. Ik heb gelezen dat mijn woorden wat hebben losgemaakt, maar fans kunnen dat niet beoordelen."


Door: ANP