Van Gaal neemt Feyenoord-doelman Justin Bijlow toch mee naar WK

11 November 2022, 12:57 uur
Sport
mainImage
ANP
Feyenoord-doelman Justin Bijlow.

Xavi Simons en Jeremie Frimpong zijn door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het komende wereldkampioenschap in Qatar. De middenvelder van PSV en de verdediger van Bayer Leverkusen speelden allebei nog geen interland. Justin Bijlow (Feyenoord) is ook geselecteerd. In een eerder stadium hield Louis van Gaal hem nog buiten de Oranje-selectie, maar de Rotterdamse doelman is de laatste weken goed in vorm.

Doelman Jasper Cillessen ontbreekt in de groep van 26 spelers. De NEC'er leek lange tijd een belangrijke kandidaat om op het WK de eerste keeper van Oranje te worden. Van Gaal selecteerde de doelmannen Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax) en Andries Noppert (sc Heerenveen). Noppert speelde ook nog geen interland, maar maakte (in tegenstelling tot Simons en Frimpong) wel al eerder deel uit van de selectie van Oranje.

Naast Cillessen is ook doelman Mark Flekken (SC Freiburg) buiten de groep gelaten.

De voorselectie van Van Gaal bestond uit 39 spelers. Naast Cillessen en Flekken behoren ook verdedigers Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen), Sven Botman (Newcastle United), Devyne Rensch (Ajax), Pascal Struijk (Leeds United) en Micky van de Ven (VfL Wolfsburg), middenvelders Jordy Clasie (AZ), Ryan Gravenberch (Bayern München) en Guus Til (PSV) en aanvallers Brian Brobbey (Ajax), Arnaut Danjuma (Villarreal) en Donyell Malen (Borussia Dortmund) tot de afvallers.

Memphis Depay zit wel bij de groep. De topscorer van het Nederlands elftal voetbalde sinds 22 september niet meer vanwege een spierblessure. De aanvaller van FC Barcelona is fit genoeg om mee te gaan naar Qatar.

Het Nederlands elftal begint het WK in Qatar maandag 21 november met een wedstrijd tegen Senegal. De andere twee tegenstanders in de groepsfase zijn Ecuador en Qatar.

De 26-koppige selectie van Oranje ziet er als volgt uit: Doelmannen: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax) en Andries Noppert (sc Heerenveen); verdedigers: Virgil van Dijk (Liverpool), Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Denzel Dumfries (Internazionale), Stefan de Vrij (Internazionale), Mathijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United) en Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen); middenvelders: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Steven Berghuis (Ajax), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kenneth Taylor (Ajax) en Xavi Simons (PSV); aanvallers: Cody Gakpo (PSV), Memphis Depay (FC Barcelona), Steven Bergwijn (Ajax), Vincent Janssen (Royal Antwerp FC), Luuk de Jong (PSV), Noa Lang (Club Brugge) en Wout Weghorst (Besiktas).


Door: ANP