Van Gaal trots op spelers die zich terugknokten tegen Polen

12 June 2022, 09:01 uur
Sport
mainImage
ANP

Bondscoach Louis van Gaal was trots op zijn ploeg die zich tegen Polen had teruggeknokt van een 2-0-achterstand. Het duel in Rotterdam in de Nations League eindigde in 2-2. Oranje blijft daarmee aan de leiding in de groep. "De jongens zaten in de kleedkamer alsof ze verloren hadden, terwijl ze van 2-0 terugkwamen en ook nog met 3-2 hadden kunnen winnen", zei hij bij de NOS.

Van Gaal prees de spirit en de wijze waarop zijn spelers in de tweede helft hadden gespeeld. Over de eerste helft was hij niet tevreden geweest. "De eerste helft was niet goed, maar dat zijn leermomenten. Dit is ook eerste keer dat we tegen een team spelen dat met tien man verdedigt. Het was echter weer hetzelfde, onzorgvuldig balverlies en dan kan je niet aanvallen als zij met tien man verdedigen."

De bondscoach vond dat gelegenheidsaanvoerder Memphis Depay niet zijn beste wedstrijd speelde. "En hij heeft een strafschop niet benut, anders hadden we nog gewonnen."

Kritiek op Timber

Van Gaal had ook kritiek op Jurriën Timber die hij in de tweede helft wisselde voor Jordan Teze, omdat hij te veel dribbelde in plaats van de bal sneller in te spelen. "Je moet als team voetballen en de opdracht uitvoeren die we samen hebben afgesproken en dan moet je sneller spelen. Omdat Teze die snelle pass heeft heb ik hem ingebracht. Timber zal daar van leren, maar ik vermoed dat hij op zijn laatste benen loopt."

Toch sloot de bondscoach de avond met een goed gevoel af, mede omdat België en Wales in de groep gelijkspeelden. "Ik heb toch nog het geluk aan mijn kont hangen, behalve dan dat die penalty van Memphis erin had gemoeten. Maar straks op het WK schiet hij ze er wel in."

 


Door: ANP