Van Gaal ziet officiële rol bij in nood verkerend Ajax niet zitten

25 September 2023, 09:05 uur
Sport
mainImage
ANP

Louis van Gaal als reddende engel voor Ajax. In de wandelgangen werd zijn naam de afgelopen tijd al herhaaldelijk genoemd om de Amsterdamse club - in wat voor rol dan ook - weer op de rit te krijgen. Dat gebeurde volgens de NOS opnieuw na de onverkwikkelijkheden van zondag toen de thuiswedstrijd tegen rivaal Feyenoord bij een 3-0 achterstand gestaakt werd en later op de dag technisch directeur Sven Mislintat het veld moest ruimen.

Maar de 72-jarige Van Gaal, die de Amsterdammers in de jaren negentig als trainer naar drie landstitels en winst van de UEFA Cup en Champions League leidde, heeft aan de NOS laten weten dat een terugkeer bij Ajax geen optie is. "Mijn gezondheid gaat voor." De oud-bondscoach, die op de tribune zat tijdens Ajax-Feyenoord, heeft prostaatkanker en staat voortdurend onder behandeling. Hij vertelde onlangs de afgelopen periode opnieuw te zijn geopereerd.

"Coach van een club zie ik niet meer zitten", maakte Van Gaal duidelijk. Bondscoach van een land sluit hij niet bij voorbaat uit, maar voegde hij eraan toe: "Dat is afhankelijk van veel factoren."


Door: ANP