Van Gerwen en Wattimena buiten finale

9 June 2019, 22:21 uur
Sport
mainImage
ANP

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hebben de finale van de World Cup of Darts niet gehaald. Het Nederlandse duo ging in Hamburg in de halve eindstrijd onderuit tegen Ierland (2-1).

Van Gerwen versloeg in de eerste partij nog wel Steve Lennon, de nummer 34 van de wereld. Dat ging echter al met de nodige moeite: 4-3. De nummer één van de wereld gooide met een gemiddelde van 93,22 punten. Wattimena verloor daarna met 4-1 van William O'Connor, de nummer 47 van de PDC-ranking. In het beslissende dubbelspel was Ierland oppermachtig: 4-0.

Nederland won de World Cup of Darts sinds 2010 vier keer. In de eindstrijd, later op zondagavond, gooien de Ieren tegen het gerenommeerde Schotse koppel Gary Anderson/Peter Wright. Nederland, toen nog met Raymond van Barneveld naast Van Gerwen, versloeg het Britse koppel vorig jaar in de finale met met 3-1.

De winnaars in Hamburg mogen onderling een bedrag van circa 79.000 euro verdelen. Van Gerwen en Wattimena krijgen gezamenlijk 27.000 euro mee naar huis.


Door: ANP