Van Persie gaat nog seizoen door in De Kuip

15 May 2018, 00:37 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Robin van Persie heeft zijn voetbalpensioen met een jaartje uitgesteld. De 34-jarige aanvaller van Feyenoord heeft besloten om toch nog een seizoen door te gaan. Dat maakte hij in de nacht van maandag op dinsdag bekend via diverse media.

Van Persie twijfelde na de bekerwinst in De Kuip geruime tijd over zijn toekomst. Feyenoord wilde hem graag nog een jaartje in actie zien en deed hem ook een aanbieding. Na een paar weken bedenktijd ging de 102-voudig international alsnog akkoord met een nieuw contract.

Van Persie, die naar eigen zeggen nog wel vijf jaar wil doorvoetballen als hij dat zou kunnen, hoopt dat zijn lichaam nog een seizoen op het hoogste niveau aankan. ''Het hapert soms'', liet hij eerder weten. ''Dat is geen excuus, maar wel de realiteit. Het herstel duurt langer dan ik zou willen. Het is soms een worsteling.''

Van Persie, die op 6 augustus 35 jaar wordt, speelde in zijn jeugd in zijn geboortestad Rotterdam bij Excelsior, dat ook een tribune naar hem heeft genoemd. Als C-junior maakte hij de overstap naar Feyenoord. Van Persie debuteerde in februari 2002 in de eredivisie onder trainer van Bert van Marwijk. In 2004 verhuisde hij naar Arsenal. Daarna kwam Van Persie ook nog uit voor Manchester United (2012-2015) en Fenerbahçe (2015-begin 2018). Hij keerde eind januari terug naar De Kuip.

Op de erelijst van Van Persie prijkt onder meer een UEFA Cup (Feyenoord in 2002), een landstitel (Manchester United in 2013), een FA Cup (Arsenal in 2005) en een KNVB-beker (Feyenoord in 2018).