mainImage

Van Persie, Nigel de Jong en Afellay eregast bij Oranje

Robin van Persie.
24 september 2022, 13:19 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Robin van Persie, Nigel de Jong en Ibrahim Afellay zijn zondag in de Johan Cruijff ArenA eregasten tijdens de afsluitende wedstrijd in de Nations League van Oranje tegen België. De KNVB wil de internationals daarmee bedanken voor hun inzet voor Oranje. Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar waren ook uitgenodigd voor de ceremonie op het veld, maar zij hebben laten weten er niet bij te kunnen zijn.

De oud-internationals hebben zondagmiddag een bijeenkomst in Zeist, waar hun namen worden toegevoegd aan de zogenoemde Wall of Fame. In de Wall of Fame hebben alle ex-spelers, -speelsters en -bondscoaches die sinds 1905 voor Oranje uitkwamen een eigen wapenschildje.

Naast Van Persie, De Jong en Afellay is Robben bij de bijeenkomst in Zeist wel aanwezig, net als oud-internationals Gregory van der Wiel, Glenn Loovens, Paul Verhaegh, Romeo Castelen, Urby Emanuelson, Ron Vlaar, Stijn Schaars, Michel Vorm, Daryl Janmaat, Dirk Marcellis en Dwight Tiendalli.

Voor de ceremonie op het veld koos de KNVB voor alleen Van Persie (102 interlands), Robben (96 interlands), De Jong (81 interlands), Huntelaar (76 interlands) en Afellay (53 interlands) vanwege hun lange staat van dienst. De overige oud-internationals zijn wel te gast in het stadion.

De Wall of Fame werd in 2019 onthuld in het bijzijn van honderden voormalig internationals. Vanwege het coronavirus was het niet eerder mogelijk deze groep internationals uit te nodigen.

 


Door: ANP