Veel kansen, maar geen doelpunten bij Excelsior-FC Twente

1 April 2023, 21:51 uur
Sport
mainImage
ANP

Excelsior heeft in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie een punt gepakt tegen FC Twente. In een vermakelijk duel vol kansen werd niet gescoord in Rotterdam: 0-0. FC Twente staat met 48 punten op de vijfde plaats, Excelsior neemt met 24 punten de vijftiende plek in en bivakkeert daardoor net boven de degradatiezone.

Twente moest het doen zonder aanvoerder Robin Pröpper, die met een lichte longontsteking kampt. Ook Manfred Ugalde, de smaakmaker van de afgelopen weken, ontbrak vanwege een blessure in de selectie van trainer Ron Jans. Bij Excelsior haakte de creatieve Marouan Azarkan vlak voor de aftrap af, omdat hij in de warming-up geblesseerd raakte.

De aanvoerdersband zat bij de Rotterdammers om de bovenarm van doelman Stijn van Gassel, die de band heeft overgenomen van Redouan El Yaakoubi. De verdediger moest de band inleveren omdat hij in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode weigerde om mee te doen aan de OneLove-actie.

Van Gassel onderscheidde zich tegen FC Twente met heel wat reddingen. De keeper liet zich zo'n 20 minuten voor tijd wel bijna verrassen door een schot van Ramiz Zerrouki, maar hij wist de bal op de doellijn alsnog te pakken. Ook Excelsior kreeg wat kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het gelijkspel werd desondanks met gejuich ontvangen in Kralingen.

 


Door: ANP