Verdiende nederlaag Jong Sparta in Spakenburg

18 November 2023, 19:56 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Sparta-coach Stans

Na een goede reeks liep Jong Sparta in en tegen Spakenburg weer eens tegen een nederlaag aan: 3-1. Koploper Spakenburg won verdiend, al was het begin van de wedstrijd prima te noemen voor Jong Sparta, dat met rouwbanden speelde ter nagedachtenis aan sponsor/supporter Simon de Jong.

Uit de eerste hoekshop van de wedstrijd kopte Max de Ligt direct de 0-1 binnen. De kansen die op de openingstreffer volgden waren echter voor Spakenburg, dat voetballend het meest aanspraak mocht maken op een treffer. In een kletsnat Bunschoten-Spakenburg had Jay den Haan het moeilijk als rechtsback tegen de snelle en creatieve aanvallers. Hij liep al vroeg in de wedstrijd een gele kaart op. In de blessuretijd van de eerste helft had de scheidsrechter zelfs de tweede gele kaart aan Den Haan kunnen geven, maar hij werd gespaard. Uit de vrije trap scoorde Spakenburg echter wel de gelijkmaker. De afvallende bal kwam voor de voeten van oud-Spartaan Mark Veenhoven, die de ruststand op 1-1 bepaalde.

Na een kleine vijf minuten in de tweede helft moest trainer Jeff Stans noodgedwongen zijn eerste wissel van de wedstrijd toepassen. Bob Roodenburg kreeg een bal vrij hard op zijn hoofd en kon niet verder. Hij werd vervangen door Constantijn Schop. Tien minuten na rust kreeg Spakenburg waar het eigenlijk in de eerste helft al recht op had: een voorsprong. Een voorzet van El Azzouti vanaf de rechterkant werd niet goed weggewerkt door Jong Sparta, waardoor Sam van Huffel de hoek voor het uitzoeken had (2-1).

Het verzet van Jong Sparta was daarna wel gebroken en het tegenhouden waarin de beloften van Sparta in de eerste helft nog wel slaagden lukte niet meer. Dwayne Green liet dat zien met de 3-1 die vlak voor het uur spelen op het scorebord kwam. De linksback schoot de bal diagonaal achter Youri Schoonderwaldt.

Opstelling Jong Sparta: Youri Schoonderwaldt, Jay den Haan (67. Tiziano Vianello), Max de Ligt, Kjeld van den Hoek; Bob Roodenburg (51. Constantijn Schop), Dylan van Wageningen (82. Ayoub Oufkir), Luuk Admiraal (67. Jorn Triep), Delano Vianello; Dean Zandbergen, Dano Lourens, Rayvien Rosario (82. Aymane Bais).