Verhaar: 'Halil is goed. Buitencategorie'

19 September 2018, 01:08 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Bij Sparta is men erg onder de indruk van Halil Dervisoglu. De 18-jarige aanvaller heeft volgens routinier Thomas Verhaar de potentie om wellicht de 'Frenkie de Jong' van Sparta te worden.

“Hij is goed, heel goed, maar ook heel jong", vertelt Verhaar bij FC Afkicken. "Hij is echt ongelooflijk talentvol. Ik zie hem dingen doen die ik in de tijd dat ik bij Sparta speel nog niemand heb zien doen. Ook op trainingen.”

Verhaar zegt dat Dervisoglu 'buitencategorie' is en dat hij voor Sparta-begrippen de nieuwe 'Frenkie de Jong' kan worden. "Die potentie heeft hij! Voor ons dan, hè. Dat is anders dan dat hij bij Ajax zou spelen. Voor ons is hij wel buitencategorie, maar wat ik zei: hij is jong en ik heb nog niet heel vaak een jonge spits op seniorenniveau topscorer gezien, die heel erg bepalend is. Dus verwacht ik, dat hij ook nog wel even de grillen van een jonge speler zal blijven houden."

[caption id="attachment_32345" align="alignnone" width="900"] Halil Dervisoglu, rechts[/caption]

Dervisoglu mocht dit seizoen drie keer zijn opwachting maken in het elftal van Henk Fräser. De Turkse aanvaller maakte tot dusver twee doelpunten voor de Kasteelclub. Vorig seizoen was hij vaste waarde bij Jong Sparta, waarin hij 23 keer scoorde. Dick Advocaat zag hem over het hoofd.