Verstappen start vanaf plek drie in Hongarije, Norris op pole

20 July 2024, 18:56 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen start zondag van de derde plek bij de Grote Prijs van Hongarije. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 was op de Hungaroring net iets langzamer dan de McLarens van Oscar Piastri en Lando Norris, die vanaf poleposition vertrekt.

Verstappen staat op 255 punten in de WK-stand, achtervolger Norris op 171. De Nederlander won de laatste twee edities van de Grote Prijs van Hongarije.

"Ik heb het geprobeerd", zei Verstappen na de kwalificatie. "We hebben het hele weekend achter gelegen en ik probeerde het zo goed mogelijk te doen, maar het was niet genoeg. Ik had graag wat meer grip gehad..."

Crash

In de eerste kwalificatiesessie (Q1) vloog Sergio Pérez bij wisselende weersomstandigheden van de baan, waardoor de Mexicaan door te veel schade de strijd moest staken. De teamgenoot van Verstappen bij Red Bull raakte twee weken terug op Silverstone ook al van de baan in Q1. Na de hervatting zette Daniel Ricciardo (RB) de snelste tijd neer, voor Lewis Hamilton (Mercedes) en Verstappen.

De Nederlander moest in Q2 alleen nog Norris laten voorgaan, maar zakte in Q3 weg naar de derde plek. Na een crash van Yuki Tsunoda (RB) op het einde - met opnieuw een rode vlag - ging Verstappen niet meer de baan op. In het laatste rondje verbeterde niemand zijn rondetijd.

De Grote Prijs van Hongarije begint zondag om 15.00 uur.
 

 


Door: ANP