Verstappen wint ook GP van Stiermarken in Formule 1

27 June 2021, 17:05 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen heeft ook de Grote Prijs van Stiermarken gewonnen in de Formule 1. De Nederlandse coureur leidde in zijn Red Bull op het Oostenrijkse circuit bij Spielberg van begin tot eind. Het was alweer zijn vierde zege van het seizoen.

In de strijd om de wereldtitel vergrootte Verstappen zijn voorsprong op Lewis Hamilton, die op ruime afstand in zijn Mercedes tweede werd. Valtteri Bottas, de Finse teamgenoot van de Britse wereldkampioen, eindigde als derde. Daarna kwam de Mexicaan Sergio Pérez, van hetzelfde team als Verstappen.

Op het thuiscircuit van Red Bull won Verstappen eerder in 2018 en 2019. "Fantastisch om hier nu weer de eerste te zijn", was zijn eerste reactie. "De auto was echt 'on fire' vandaag. Dit voelt echt goed. In de race hadden we de juiste balans, je weet nooit zeker hoe het allemaal uitpakt, maar er leek niet veel mis te kunnen gaan. Maar we moeten ons blijven verbeteren om de concurrentie voor te blijven. Volgende week racen we hier weer. Ik kijk er naar uit."

Hamilton klonk minder enthousiast. "Zij hebben zich heel goed verbeterd", zo verwees hij naar de concurrentie van Red Bull. "Op dit moment kan ik er niet tegenop. We hebben gedaan wat we konden, maar meer dan dit zit er nu niet in. Maar ik ga me geen zorgen maken, althans dat probeer ik niet. Dat we het beter moeten gaan doen is echter heel duidelijk."

Verstappen ging vanaf pole van start en kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Bij de vorige race in Frankrijk, ook door hem gewonnen, moest Verstappen zijn leidende positie nog lang afstaan, nu maakte hij die fout niet meer.


Door: ANP