Vitesse krijgt andermaal uitstel van KNVB voor proflicentie

20 July 2024, 18:58 uur
Sport
mainImage
ANP

De Arnhemse voetbalclub Vitesse heeft opnieuw meer tijd gekregen om de proflicentie voor volgend seizoen veilig te stellen. De onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB deed dat al eerder. De Arnhemse voetbalclub diende vrijdag na een week uitstel de stukken in.

"Op basis van de nieuw ingediende documentatie concludeert de beroepscommissie dat nog niet is voldaan aan alle eisen voor het verkrijgen van een licentie. Zo ontbreekt op dit moment een sluitende begroting", staat in een verklaring van de KNVB.

De nieuwe deadline is gesteld op 31 juli om 12.00 uur. De beroepscommissie streeft ernaar om op 1 augustus een uitspraak te doen.

Naderende seizoenstart

"Het is bijzonder vervelend voor eenieder die Vitesse een warm hart toedraagt dat wij nog in de wachtkamer zitten", zegt algemeen directeur Edwin Reijntjes. "Alhoewel ik het proces begrijp en blij ben dat we nog in de race zijn, moeten wij nog steeds alles on hold zetten richting komend seizoen. Dat is wrang, aangezien wij het namelijk weer 'gewoon' over voetbal willen hebben, zoals het eigenlijk hoort."

Reijntjes vervolgt: "Met de naderende start van het seizoen worden de organisatorische en technische uitdagingen immens. Daarentegen is het behoud van de licentie het allerbelangrijkste. Daar werken we met zijn allen naartoe. En dat geloof is er ook."
 

 


Door: ANP