mainImage

Voetbalsupporters hebben veel vragen over hun rentree

6 april 2021, 22:55 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Voetbalsupporters zitten met veel vragen nu ze eind april na bijna zeven maanden weer het stadion in mogen. Het aantal toeschouwers dat bij de pilot in coronatijd wordt toegelaten is nog zo beperkt, dat de clubs moeilijke keuzes moeten gaan maken: wie mag naar binnen en wie niet? "Dat is super ingewikkeld", zegt Matthijs Keuning van het Supporterscollectief Nederland, waarbij supportersverenigingen van vrijwel alle profclubs zijn aangesloten. "De komende dagen gaan we daarover in gesprek met een afvaardiging van de KNVB en de clubs."

Harrie Timmermans, voorzitter van de Supportersvereniging PSV, is sceptisch. "Het lijkt allemaal heel positief. Maar het is jammer dat er nu zoveel onbeantwoorde vragen zijn. Het lijkt een beetje op blij maken met een dode mus", zegt Timmermans. "Want van de 26.000 seizoenkaarthouders van PSV mogen er straks tegen FC Groningen 4000 naar binnen. Aan die andere 22.000 gaat dit aan de neus voorbij. Maar goed, ik ga niet zeuren, we denken graag mee over de vraag hoe we die schaarse plekken gaan verdelen. Dit lossen we ook wel weer op."

Mogelijk moet via loting worden bepaald welke seizoenkaarthouders eind april aan de beurt zijn. "De hoop en de verwachting is dat in mei meer wedstrijden met publiek gespeeld kunnen worden, al is die garantie er nog niet", zegt Keuning. "Hopelijk is dit de opmaat naar meer. We moeten toch ergens beginnen. Als iedere club nog twee of drie wedstrijden met publiek mag spelen en dan met de capaciteit zoals in september, dus met een kwart van het stadion gevuld, dan kunnen de meeste seizoenkaarthouders nog een keer aan de beurt komen. We denken graag mee over wat haalbaar en realistisch is."


Foto: ANP