Wedstrijd drie in Oosterhout: een walkover voor Neptunus

15 April 2024, 10:02 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Kemp

door Jan van der Sande

Gewaarschuwd door de moeilijke zege een dag eerder kwam Curaçao Neptunus zondag sterk aan de start. Snel was er een 0-3 voorsprong die uiteindelijk werd uitgebreid naar een duidelijk 1-10 zege.

Juan Carlos Sulbaran was na een jaar bij RCH teruggekeerd bij de blauwwitten. Hij gooide vier maal drie slag, kreeg drie honkslagen tegen en een onverdiend punt. Zij teammaten hadden aanvallend als vijf maal gescoord zodat hij in de zesde slagbeurt de bal over kon geven aan Rijan Huntington. Vervolgens kreeg Tijn Frederikze de kans om zijn ongelukkige optreden van een dag eerder teniet te doen. Geholpen door zijn sterke infield hield hij de Brabanders van scoren af. Coach Muller gaf daarna zowel Joost Terpstra als Aaron de Groot de taak om de zege binnen te halen.

Via totaal twaalf hits was het logisch dat ook de derde wedstrijd van dit weekend door de Rotterdammers gewonnen werd. Twins dacht nog een kans te hebben, maar vooral het zeer sterke optreden van tweede honkman Dwayne Kemp nam elke illusie van ze af. Met zijn schitterende acties kreeg hij zowel van het thuispubliek als de Neptunus fans op de tribunes de handen op elkaar.

Zaterdag

Zaterdag keek Twins heel snel tegen een 5-0 achterstand aan. Echter in de zevende inning werd die voorsprong bijna verspeeld. Via 5-4 werd uiteindelijk met moeite een 7-6 zege behaald.

Shairon Martis was de startende werper. Hij gooide zes perfecte innings waarin hij slechts twee honkslagen moest incasseren. Met een 5-0 score gaf hij de heuveltaak over aan Tijn Frederikze het jonge 16-jarige talent dat dit jaar bij het eerste team is toegevoegd.

Hij zag vijf spelers tegenover zich die allen op de honken kwamen. Na een hit tegen volgde een wilde worp en daarna drie vrije lopen. Nadat hij een verre tweehonkslag tegen kreeg stond er plotseling een 5-4 score op het bord. Pitchers coach Diegomar Markwell was al eerder bij hem geweest maar bij die kleine voorsprong en een loper op het derde honk werd Koen Postelmans naar de heuvel gedirigeerd om hem af te lossen. Deze ex-Twins speler weerhield zijn oude club van verder score af.

De aanval van de blauwwitten nam in de tweede helft van de zevende inning het heft weer in handen. Een vrije loop gevolgd door twee hits bracht de 7-4 op het scoreboard. De Brabanders gaven zich nog niet gewonnen. Zowel in de achtste en negende slagbeurt wisten zij te scoren.

Aaron de Groot werd als vierde werper naar de heuvel gedirigeerd. Met twee strike outs en een vang acht verdiende hij een save want verder dan 7-6 liet hij het niet komen. Het verschil tussen de eerste twee gespeelde wedstrijden in de competitie (zeges 0-15 en 7-6) kon niet groter zijn. De mannen van Gregory Mullers sloegen 13 hits. Vier spelers sloegen elk twee honkslagen.

Programma

Aanstaande donderdagavond komt Quick op bezoek. Omdat de Hoofdklasse een oneven aantal teams heeft speelden zij nog geen wedstrijd. Zaterdag staat wedstrijd twee in Amersfoort op het programma, waarna zondag 21 april het drieluik eindigt aan de Abraham van Stolkweg. Aanvang: 14.00 uur.