Weer cruciaal duel voor Excelsior

15 February 2019, 16:46 uur
Orange Pictures

Een week na de nederlaag tegen Fortuna Sittard wacht zondagmiddag opnieuw een belangrijk duel voor Excelsior Rotterdam. FC Emmen komt dan op bezoek in het Van Donge & De Roo Stadion. De aftrap van dit duel is om 14:30 uur. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard was vorige week teleurstellend, al was de 4-1 nederlaag geflatteerd. ''Het had net zo goed 6-6 kunnen zijn’’, verzuchtte Adrie Poldervaart meteen na de wedstrijd. Excelsior liet echter na om de kansen af te maken en gaf de doelpunten aan de andere kant te makkelijk weg. ''We hadden twee keer op rij gewonnen en als je dan tegen een concurrent speelt, dan moet je winnen’’, vindt Adrie Poldervaart. ''Dat hebben we helaas niet gedaan en dan heb je dus gefaald.’’

''Het spel zag er misschien aardig uit, dat is dan een pleister op de wond, maar we hadden moeten winnen. Zoals we ook aanstaande zondag van FC Emmen moeten winnen.’’ Eerder dit seizoen won Excelsior in Emmen met 1-2. ''In de eerste helft speelden we daar goed en na rust was FC Emmen gevaarlijker, met name uit dode spelmomenten. Het was de eerste keer dit seizoen dat we met 1-0 achter kwamen en die achterstand alsnog konden omzetten in winst. We moesten daar winnen en dat hebben we toen gedaan.’’

Winnen moet Excelsior ook aanstaande zondag, zoals eerder de thuiswedstrijden tegen De Graafschap (2-0) en Feyenoord (2-1) werden gewonnen. De Rotterdammers zijn zodoende in dit kalenderjaar nog ongeslagen in eigen stadion. Luigi Bruins staat op het punt zijn 200e officiële wedstrijd voor Excelsior te spelen, maar voor aanstaande zondag is zijn meespelen nog een vraagteken. Hij viel tegen Fortuna Sittard geblesseerd uit. ''Ook een aantal andere jongens had last van wat kleine pijntjes, maar ik verwacht dat verder iedereen er zondag bij kan zijn’’, aldus Poldervaart.