Weer Fan Award voor Sparta

30 January 2019, 20:09 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Supporters van NAC Breda en Sparta Rotterdam zijn het meest tevreden over het bezoek aan hun club. Dat blijkt uit het jaarlijkse Fan Onderzoek, dit jaar door ruim 46.000 voetbalfans ingevuld. Vertegenwoordigers van beide clubs namen de Fan Awards op het Kenniscongres Betaald Voetbal van KNVB Expertise in ontvangst.

In het jaarlijkse Fan Onderzoek, dit jaar voor de tiende keer georganiseerd door KNVB Expertise in samenwerking met marktonderzoekbureau Blauw Research, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie, wordt de tevredenheid en behoefte gepeild van Nederlandse voetbalfans.

Een bezoek aan Sparta stadion Het Kasteel wordt door 99,0% van de supporters als ‘goed’ of ‘zeer goed’ ervaren. Het is niet de eerste keer dat Sparta in het Fan Onderzoek in de prijzen valt: twee jaar geleden werd de Eredivisie Fan Award al gewonnen.

''Het is mooi dat we als Sparta wederom een Fan Award ontvangen. Dat de supporters van Sparta het wedstrijdbezoek aan hun eigen club goed beoordelen maakt ons trots'', reageert Manager Publiekszaken Wesley van der Stam.

Ook worden er jaarlijks verbeterpunten doorgevoerd: ''Sparta neemt elk jaar de resultaten uit het fanonderzoek zeer serieus en probeert binnen de mogelijkheden jaarlijks verbeteringen door te voeren. We hebben bijvoorbeeld workshops gedaan met supporters waarin we feedback krijgen en mysteryguests uitgenodigd om het wedstrijdbezoek te beoordelen en ons te voorzien van nieuwe inzichten. In de komende jaren zijn met name de sanitaire voorzieningen en extra mogelijkheden voor publiekscatering de punten waar we stappen willen maken.''