Weer vier tegentreffers voor Excelsior

2 November 2018, 22:10 uur

Excelsior verloor vorige week al met 4-1 van De Graafschap en moest vrijdagavond op eigen veld buigen voor een andere laagvlieger. FC Groningen won op Woudestein met 2-4 en dat betekende de tweede zege van dit seizoen. De onder druk staande trainer Danny Buijs kon opgelucht ademhalen na een doelpuntrijke en open wedstrijd.

Na 25 minuten spelen was het raak voor de bezoekers. Mimoun Mahi schoot uit de draai knap binnen. Drie minuten later was het al 0-2 door een fraaie treffer van Ritsu Doan.

Ondanks de marge van twee zag iedere supporter in Rotterdam dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Even later was het dan ook raak voor de thuisploeg en ook dit doelpunt was een schoonheid. Ryan Koolwijk scoorde met een stijlvolle omhaal.

Na rust leek Mateo Cassierra de wedstrijd te beslissen met de 1-3. Van grote afstand zag hij doelman Sonny Stevens verkeerd staan en met een bekeken schot liet de Colombiaan zijn trainer juichen. Acht minuten later was de spanning toch weer terug toen Deyovaisio Zeefuik een strafschop veroorzaakte. Luigi Bruins scoorde vanaf de stip. Het betekende de 800e eredivisietreffer van Excelsior.

Toch leverde het de Rotterdammers niets op. Een kwartier voor het einde besliste de Deen Jannik Pohl de wedstrijd definitief.

De Groningers zijn, in ieder geval voor even, van de laatste plaats af in de eredivisie. Met zeven punten gaat Groningen over NAC Breda (vijf punten) heen. NAC speelt zaterdag thuis tegen de nummer vier Heracles Almelo.

Excelsior blijft met twaalf punten in de middenmoot staan.