De Sportclub Feyenoord, die 53% van de aandelen van De Kuip bezit, heeft zijn leden komende maandag op Varkenoord bijeen geroepen voor een buitengewoon algemene ledenvergadering met als insteek het totale aandelenpakket in handen te geven van de N.V. Stadion Feyenoord die aankoerst op een nieuw stadion in het kader van Feyenoord City.
Onbekend is of de tegenprestatie van de N.V. Stadion geld is of een zitplaatsrecht voor de leden. Volgens het denkcentrum Stadion op Zuid, waarin uitsluitend tegenstanders van een nieuw stadion zitting hebben, kan het onmogelijk geld zijn omdat de N.V. Stadion nu al in ernstige financiële problemen verkeert. Niet uitgesloten is dat de organisatie Stadion op Zuid – sinds de oprichting van hun Stichting Vrienden van de Kuip – zelf een bod uitbrengt. Stadion op Zuid is geen ongeorganiseerde supporterstak, maar een verzameling van cijferspecialisten en vermogende mensen.
In een uitvoerig communiqué laat Stadion op Zuid donderdag weten dat de schuld van de N.V. Stadion door toedoen van de Nieuw Stadion B.V. aan het einde van dit jaar zal oplopen naar 30 miljoen. De brugfinanciering bij Goldman Sachs van 12,5 miljoen is daarin opgenomen. Ook de 5 miljoen lening van de betaald voetbaltak en een lang lopende schuld aan de gemeente Rotterdam voor de overkapping van De Kuip in 1994.
Het denkcentrum Stadion op Zuid baseert zijn uitspraken op de jaarcijfers van de N.V. Stadion die weliswaar pas aan het einde van het jaar worden gepubliceerd, maar wel ter sprake zullen komen tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering van alle aandeelhouders van De Kuip. Die volgt op de vergadering van de Feyenoord-amateurs (maandag) en die van twee andere groeperingen van aandeelhouders (onderdelen van de resterende 47%) die wel duidelijk hebben laten weten in het nieuwe stadion vrijplaatsen te claimen.