Wielrennner Fabio Jaboksen mag ziekenhuis uit

11 August 2020, 17:18 uur
Sport
mainImage
Dit is het moment waarop Jakobsen tegen de afrastering gaat

Wielrenner Fabio Jakobsen wordt woensdag uit een ziekenhuis in Polen ontslagen, waar hij dan na een zware val in de Ronde van Polen precies een week is geweest. Dit heeft ploegleider Patrick Lefevere van Deceunick - Quick-Step tegen de Belgische zender RTBF gezegd.

De Nederlands kampioen onderging in Polen een vijf uur durende operatie aan het gezicht en werd twee dagen in een kunstmatige coma gehouden. Hij wordt volgens Lefevere met een medische vlucht naar Nederland gebracht.

"Een week geleden dachten we dat hij dood zou gaan", zegt Lefevere. "Het is fantastisch nieuws dat hij nu naar Nederland kan, om dichter bij zijn familie te kunnen zijn."

Eerder meldde Deceuninck - Quick-Step dat Jakobsen een lange periode van revalidatie wacht. De verwachting dat hij terug kan keren in de topsport zou reëel zijn.

Ook voor de Nederlander Dylan Groenewegen is het een opluchting dat Jakobsen het ziekenhuis mag verlaten. Groenewegen voelt zich schuldig aan de val van Jakobsen bij een snelheid van 80 kilometer per uur.