Wijnaldum: ieder punt is meegenomen

31 January 2019, 09:04 uur

Een gemiste kans, zo omschrijft Rotterdammer Georginio Wijnaldum het gelijkspel van Liverpool tegen Leicester City (1-1). De 'Reds' hadden op het eigen Anfield de kans een gat van zeven punten te slaan met titelverdediger Manchester City, dat een dag eerder al verloor van Newcastle United (2-1). ''Iedereen is teleurgesteld, want we hadden zeven punten voor kunnen staan en het zijn er nu vijf'', zei Wijnaldum. ''Maar goed, ieder punt is meegenomen.''

Liverpool kwam nog wel vroeg op voorsprong via Sadio Mané, maar in de blessuretijd van de eerste helft bracht Harry Maguire de bezoekers uit Leicester weer langszij. Volgens manager Jürgen Klopp had Maguire op dat moment eigenlijk niet meer op het veld mogen staan.

''Als dat geen duidelijke scoringskans was, dan weet ik het ook niet meer'', zei de Duitse trainer over het moment dat Maguire de doorgebroken Mané onderuithaalde. Klopp vond ook dat Liverpool in de tweede helft een strafschop had verdiend na een overtreding op Naby Keïta. ''Een duidelijke penalty'', zei Klopp. ''Maar goed, we hebben er weer een punt bij. Niet precies wat we wilden, maar alles is nog steeds goed.''