Woedende Auassar: 'We hebben een aantal sufkoppen....'

24 October 2021, 00:52 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Kramer bezorgt Sparta een nachtmerrie

door Piet Ocks

Het leek op 0-0 uit te draaien in de weinig verheffende degradatiestrijd tussen RKC en Sparta. Totdat Michiel Kramer in de voorlaatste minuut RKC alsnog de 1-0 kon inkoppen. ''Ik had 'm liever iets eerder gemaakt,'' lachte de spits later. Hij doelde op de twee grote mogelijkheden, die hij al had laten liggen.

Voor de kijkers, die doorgaans slecht de slaap kunnen vatten, zou RKC-Sparta een ideaal slaapmiddel geweest zijn. Zeker de eerste helft, waarin een redding van Maduka Okoye op een kopbal van Jens Odgaard een hoogtepunt mocht worden genoemd, was het aanzien nauwelijks waard.

Na afloop kwam de stoom dan ook uit de oren bij Adil Auassar. Hij zei het onbegrijpelijk te vinden dat zijn ploeg het zover heeft laten komen. "Voor mijn gevoel ben je de bovenliggende partij, je krijgt genoeg kansen, maar ze schieten bijna niet op doel! En als je hem dan zo tegen krijgt..."

Volgens de aanvoerder ging een aantal ploeggenoten niet vrijuit. "Ik zie er bij ons een paar rondlopen, een paar sufkoppen. Ik weet niet wat er met ze aan de hand is... Maar het is toch een schande als je zo verliest."

Het blijft tobben met Sparta, dat weliswaar in de 34ste minuut uit een vrije trap van Bryan Smeets een kans kreeg, maar Adil Auassar zijn schot geblokt zag en Vito van Crooij na goed terugleggen van Bart Vriends op doelman Vaessen stuitte.

Sparta begon de tweede helft iets voortvarender met een kopbal van Lennart Thy uit een voorzet van de veel balverlies lijdende Laurent Jans. De beste kansen kreeg Michiel Kramer in die periode, maar de gevreesde spits mikte eerst rakelings over en vervolgens zag hij zijn inzet voorlangs afglijden.

De beste kans was echter voor invaller Mario Engels, die na steekpass van Lennart Thy over doelman Vaessen stifte, maar de bal ook net naast zag gaan. Het was tenslotte Michiel Kramer, die na een fraaie actie van ex-Spartaan Iliass Bel Hassani, die langs Heylens en Pinto glipte, koppend de 1-0 vond.

''Toch,'' vond Henk Fraser, ''hebben we een behoorlijke wedstrijd gespeeld, waarin we weinig hebben weggegeven. Wij kregen nog de eerste kans om te scoren en we waren gedurende lange tijd de bovenliggende partij.''

Tom Beugelsdijk was het eens met zijn trainer. Weliswaar bekende hij dat het geen hoogstaande wedstrijd was geweest, ''maar wij waren wel beter,'' vond de verdediger, die zijn gele kaart 'niet handig' noemde. In de slotfase botste hij bewust op doelman Vaessen, die de bal al in zijn handen had. ''Ik dacht: misschien laat hij 'm nog los. Het was eigenlijk meer uit frustratie, maar het was niet handig,'' bekende hij later. ''Toch vond ik dat we niet hadden hoeven verliezen. We hadden deze wedstrijd gewoon over de streep moeten trekken.''

Met de wedstrijden tegen Feyenoord, Ajax, Willem II en FC Twente in het vooruitzicht zal Sparta alle zeilen moeten bijzetten om de broodnodige punten te gaan vergaren, wil de ploeg van trainer Henk Fraser niet te ver achterop raken.

Opstelling Sparta: Maduka Okoye, Laurent Jans, Bart Vriends, Tom Beugelsdijk, Adil Auassar, Michael Pinto; Sven Mijnans (67. Michael Heylen), Bryan Smeets, Mohammed Osman (67. Mario Engels), Vito van Crooij (75. Emanuel Emegha); Lennart Thy.