WPT strikt Opstelten als ambassadeur

2 October 2018, 21:11 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het World Port Tournament (WPT) heeft oud-burgemeester Ivo Opstelten gestrikt als nieuwe ambassadeur. De 18de editie van het internationale honkbaltoernooi in het familiestadion van Neptunus, wordt volgend jaar gehouden van 12 tot en met 21 juli.

Publiciteitsman Paddy Roomer is evenals ad-interim voorzitter Dennie van Leeuwen trots op de nieuwe ambassadeur naast Hamilton Richardson en Hans Kleij. De voormalig voorzitter van de deelgemeente Hoek van Holland had slechts aan één telefoontje voldoende om de oud-burgemeester van Rotterdam, die een boek aan het schrijven is, over te halen om hem te strikken voor zijn nieuwe functie. ''Dit toernooi behoort tot de topevents van Rotterdam. En ik vind honkbal een fijne sport,'' verklaarde Opstelten, die er overigens in zijn jeugd ooit van droomde om hockey-international te worden. ''Maar verder dan het eerste van Pollux in de eerste klasse ben ik niet gekomen,'' moest hij beamen.

Het deelnemersveld voor het WPT bestaat (voorlopig) uit Nederland, Curacao, Taiwan, Japan en Amerika. Ook commercieel staat het er goed voor. ''Tachtig procent van de loges is al verkocht,'' weet pr-man en commercieel verantwoordelijke Paddy Roomer, die vol enthousiasme de laatste boxen aan de man probeert te brengen.