Yntema in topvorm tegen Pioniers

15 May 2021, 23:57 uur
Sport
mainImage
Yntema

door Jan van der Sande

In de tweede ontmoeting tegen Hoofddorp Pioniers kreeg Neptunus voor het eerst deze competitie behoorlijke tegenstand. Lang bleef het 0-0 maar uiteindelijk had de thuisploeg aan één slagbeurt voldoende om met 3-0 te winnen.

In de eerste zeven wedstrijden van dit seizoen was Pioniers slechts eenmaal succesvol. Dat is dus een schamel resultaat voor een ploeg die al jaren bij de bovenste vier eindigt. Zaterdag troffen zij Orlando Yntema in vorm op de heuvel als tegenstander die samen met zijn foutloos spelend team niets weggaf. Slechts drie hits kwamen er van de Hoofddorpse knuppels en op één man na werden al die spelers op de honken uitgemaakt.

Neptunus werd de eerste drie slagbeurten nog in toom gehouden, maar in de vierde inning kwamen er acht Drietanders aan slag. Via vijf hits wisten zij de stand open te breken naar 3-0. Roger Bernadina bracht twee van de drie runs over de thuisplaat. Van de totaal Neptunus-honkslagen waren er twee, uit drie beurten, van Benjamin Dille.

In de zevende beurt moest de wedstrijd voor 25 minuten gestaakt worden vanwege een enorme hoosbui. Toen het veld weer bespeelbaar was had Berry van Driel het werpen overgenomen. Ook hij toonde zijn goede vorm. Neptunus kwam niet meer door de verdediging van Pioniers heen. Vooral centerfielder Mark Smit blonk uit met twee belangrijke vangballen diep in het outfield.

Kevin Kelly was daarna het slot op de deur. Yntema won zijn derde wedstrijd en Kelly behaalde zijn tweede save.

Zondag volgt wedstrijd 3 in Hoofddorp. Nu nog zonder publiek, maar vanaf aanstaande donderdag mogen via strikte regels de poorten voor 150 toeschouwers geopend worden. Deze pilotperiode zal voor zes wedstrijden gelden.