Zesde verlies op rij voor Sparta in uitduel

1 February 2020, 21:52 uur
Orange Pictures
Trainer Henk Fraser.

FC Twente heeft voor het eerst sinds 10 november van vorig jaar weer eens gewonnen in de eredivisie. De Tukkers wonnen in eigen huis met 2-0 van Sparta.

Peet Bijen nam het eerste doelpunt voor zijn rekening. De verdediger kopte tien minuten voor tijd raak uit een corner van Aitor Cantalapiedra. Voor Bijen was het zijn eerste doelpunt in bijna twee jaar; op 17 maart 2018 was hij voor het laatst trefzeker.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Noa Lang, gehuurd van Ajax, er 2-0 van. Voor Lang was het zijn eerste doelpunt voor FC Twente. Op dat moment stond Sparta nog maar met tien man na twee gele kaarten voor Mohamed Rayhi.

Voor FC Twente, dat dit seizoen al drie keer 0-0 had gespeeld, was het pas de zesde zege van het seizoen. Sparta verloor al voor de zesde keer op rij een uitduel. Door deze overwinning kwamen de Tukkers op de ranglijst op gelijke hoogte met het team van trainer Henk Fraser. Beide ploegen hebben 24 punten en dat is goed voor een gedeelde elfde plaats.