Oud-keeper John Balentien (80) geridderd

25 March 2018, 14:44 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De lintjesregen is dit jaar op 26 april, maar omdat John Balentien ongeneeslijk ziek is, werd een uitzondering voor hem gemaakt. Op zijn 80e verjaardag is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De op Curaçao geboren oud-doelman van Excelsior, de eerste donkere keeper in het betaalde voetbal, kreeg deze onderscheiding onder meer voor jarenlang vrijwilligerswerk voor de voetbalclub HWD en de marathon van Rotterdam.

Vrijdagmiddag werd Balentien verrast door een bezoek van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ook RTV Rijnmond was present. Balentien dacht in eerste instantie dat hij hem slechts kwam feliciteren, totdat hij verrast werd met een lintje.

Balentien was na afloop bijzonder vereerd. "Ik zeg niet dat ik het verdiend heb, maar ik heb altijd iedereen voorzien van eten en drinken bij HWD. Warme thee voor in de kleedkamer. Ik zag ineens de burgemeester aankomen. Die was wel vaker bij een evenement waar ik was. En nu op mijn verjaardag is hij hier speciaal voor mij," glunderde Balentien.