Dagblad010 | Dansweek: All Hands on Deck

Dansweek: All Hands on Deck

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Van 5 tot en met 15 juni vindt alweer de zesde editie van De Dansweek in Rotterdam plaats. Onder andere Scapino Ballet treedt op met een wel heel bijzondere voorstelling: All Hands on Deck.
All Hands on Deck is een co-productie van Scapino Ballet Rotterdam en muziektheatergroep Släpstick. De voorstelling op 5 juni is speciaal voor blinden en slechtzienden. De stichting Komt het Zien! maakt de voorstelling toegankelijk voor deze groep. Dankzij speciale audiobeschrijving kunnen mensen die visueel beperkt zijn volgen wat er te zien is.

Voor aanvang is er een zogeheten ‘touchtour', waarbij het publiek de dansers, muzikanten, kostuums en decor mogen aanraken. Tijdens de voorstelling vertaalt een blindentolk de danstaal via koptelefoons met draadloze ontvangers. De muzikanten van de Wereldband spelen ruim 40 muziekinstrumenten in deze voorstelling en een veelheid aan stijlen. De choreografie is van Ed Wubbe.

Choreograaf Ed Wubbe stuurt een bont gezelschap de zee op met zingende dansers en dansende muzikale komieken. Het matrozenleven zorgt voor mooie ontmoetingen en vertier maar eist ook zijn tol. Dit is een voorstelling over verlangen, geluk, afscheid, liefde, ontberingen en heimwee en een van de meest verrassende samenwerkingen in theaterland.


Door: Rotterdam | Foto: Digitaal Dagblad