Dagblad010 | Eerste Urban Sports Day in Rotterdam

Eerste Urban Sports Day in Rotterdam

mainImage

Skateboarden, freerunnen en BMX-en. Het Afrikaanderplein wordt één grote ‘playground’ tijdens de eerste Urban Sports Day in Rotterdam. Dit nieuwe initiatief van Rotterdam Sportsupport is op woensdagmiddag 17 april.
Alle kinderen die deze stoere sporten willen uitproberen zijn welkom op het Afrikaanderplein in Feijenoord.

Urban sports winnen snel aan populariteit. Ook Rotterdam kent steeds meer plekken waar je deze straatsporten kunt beoefenen. De hoogste tijd dus voor een Urban Sports Day. Woensdag 17 april tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen kinderen op het Afrikaanderplein gratis meedoen met freerunning, BMX-en, skateboarden, dans, pannavoetbal en basketbal. De nieuwste Urban Sport is ook aanwezig: E-sport. Op vier Playstations kunnen kinderen hun vaardigheden laten zien.

Het idee voor een Urban Sports Day in Feijenoord is bedacht door Rotterdam Sportsupport met als doel sportverenigingen een kans te bieden zich hier te promoten en kinderen kennis te laten maken met de sport(vereniging). Afgelopen jaren werd in verschillende Rotterdamse wijken ook al een American Sports Day georganiseerd, waar kinderen de Amerikaanse sporten konden beoefenen.