Dagblad010 | Kunsthal walhalla voor fans sciencefiction

Kunsthal walhalla voor fans sciencefiction

mainImage
Tentoonstelling Viktor&Rolf in Kunsthal

De gevechtshelm van Darth Vader, het ruimtekostuum van Spock en het originele manuscript uit 1865 van De reis om de wereld in tachtig dagen. Het is slechts een greep uit de sciencefictionobjecten die vanaf zaterdag 16 maart in de Rotterdamse Kunsthal zijn te zien bij de tentoonstelling Science Fiction A Journey into the Unknown.

De tentoonstelling geeft een overzicht van ruim honderd jaar sciencefiction. Er zijn meer dan 850 objecten te zien zoals kostuums, maskers, modellen en rekwisieten uit filmklassiekers als Star Wars, Star Trek Godzilla en Jurassic Park.

Sciencefiction en films zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de tentoonstelling kunnnen bezoekers zich daarom ook onderdompelen in een video-installatie met een speciaal voor de tentoonstelling bewerkte episode uit de Netflix-serie Black Mirror.

De tentoonstelling omvat daarnaast meer dan vijftig film- en tv-fragmenten van de meest memorabele momenten uit sciencefictionfilms en nog niet eerder vertoond materiaal. Daarnaast zijn er boeken, zeldzame manuscripten, strips, advertenties en ansichtkaarten te zien.

In het weekend van 13 en 14 april is er in de Kunsthal een sciencefictionweekend met lezingen van onder anderen sterrenkundige Vincent Icke en zondag is er een familiedag.

De tentoonstelling duurt tot en met 30 juni.


Foto: Digitaal Dagblad