Dagblad010 | North Sea Round Town brengt jazz in stad

North Sea Round Town brengt jazz in stad

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Honderd jaar geleden, op 6 mei 1919, werd voor het eerst jazz gespeeld in Nederland. Dat gebeurde in het Casino Variété aan de Coolsingel in Rotterdam. Een historische mijlpaal, bleek later. Dit wordt gevierd tijdens North Sea Round Town.

North Sea Round Town is het randprogramma van het bekende North Sea Jazz Festival. In twee en een halve week zijn er meer dan 365 concerten op meer dan 125 locaties. De concerten variëren van jazz tot soul en van blues tot hiphop. Veel locaties zijn buiten en gratis toegankelijk.

Het NN North Sea Jazz Festival is van 12 tot en met 14 juli in Ahoy Rotterdam. Het festival heeft zich ontwikkeld tot een groots internationaal evenement. Vijftien podia, circa dertienhonderd musici en een bezoekersaantal dat jaarlijks tussen de vijfenzestigduizend en zeventigduizend ligt.

North Sea Jazz staat ook buiten onze landsgrenzen bekend als het evenement waar in drie dagen het verleden, heden én de toekomst van de jazz langskomen. Naast die stevige basis van jazz komen veel genres voorbij, zoals blues, soul, funk, hiphop, world, pop en nog veel meer.

Kijk voor het hele programma op de website van de gemeente Rotterdam.


Foto: Digitaal Dagblad