Dagblad010 | RET-metrostation als escape room op het ss

RET-metrostation als escape room op het ss

mainImage

Het ss Rotterdam opent donderdag een nieuwe escape room in de stijl van een metrostation van de RET.

Nu zijn er twee escape rooms die een koelcel als decor hebben. Het idee voor een metrostation ontstond in nauwe samenwerking met Rotterdamse vervoersbedrijf RET nadat het bedrijf vorig jaar het 50-jarig jubileum van de metro in Rotterdam vierde. De afgelopen 50 jaar heeft de RET haar metronetwerk stukje bij beetje uitgebouwd tot het meer dan honderd kilometer tellende netwerk dat er nu ligt.

In escape room ‘de Metro’ waant de ‘escaper’ zich in een heuse metro die is nagebouwd in het schip. De deadline van een uur betekent dat de spelers allerlei opdrachten moeten uitvoeren in de metro om uiteindelijk op tijd vanaf Centraal Station Rotterdam bij ‘metrostation’ ss Rotterdam te komen om de afvaart van het schip naar New York te halen.

Aan de escape room is een klein jaar gewerkt in samenwerking met meerdere bedrijven. Er is een heuse metro nagebouwd en in het schip geplaatst. Verder zijn er vele technische gadgets in de ruimte. De RET leverde authentiek materiaal, inclusief de alom bekende gele M op het metrostation.

In de Escape Room Metro is er per groep ruimte voor twee tot maximaal zes personen.


Foto: ss Rotterdam