Dagblad010 | Spanish Film Festival in Lantarenvenster

Spanish Film Festival in Lantarenvenster

mainImage

Met een selectie van originele, interessante en indrukwekkende films laat het festival begin juni zien wat de Spaanse cinema afgelopen jaar te bieden had. Na afloop van enkele films kunnen bezoekers genieten van Spaanse hapjes en drankjes.
Een greep uit het programma:

Woensdag 5 juni is de film Carmen & Lola te zien. Hij vertelt het verhaal van Carmen, een vrouw die in een zigeunergemeenschap in de buitenwijken van Madrid woont. Ze is net als elke vrouw die ze ooit ontmoet heeft voorbestemd om een leven te leven dat van generatie op generatie wordt overgenomen: trouwen en zoveel mogelijk kinderen krijgen. Maar op een dag ontmoet ze Lola, een ongewone, jonge zigeunervrouw die ervan droomt om
naar de universiteit te gaan, vogel-graffiti maakt, en op meisjes valt.

De muziekdocumentaire Ara Malikian: Una Vida Entre Las Cuerdas (Ara Malikian: A Life Among Strings). De film vertelt het verhaal van Ara Malikian, een getalenteerd en veelzijdig violist van Libanese en Armeense afkomst, die klassieke muziek combineert met rock, flamenco en vele andere genres. De film laat zowel zijn carrière als zijn privéleven zien. Na afloop van de film kan het publiek genieten van een live optreden.

Op zaterdag vertoont LantarenVenster Quién te cantará , over een succesvolle Spaanse zangeres in de jaren 90 die op mysterieuze wijze van de ene op de andere dag verdwijnt en tien jaar later wil terugkeren naar het theater.

Voor een bijzondere filmervaring krijgt het publiek de kans om sommige films uitvoerig na te bespreken onder het genot van een Spaans hapje en drankje.