Dagblad010 | Tip: Buitenspeeldag in Rotterdam

Tip: Buitenspeeldag in Rotterdam

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In heel Rotterdam vinden op woensdag 12 juni activiteiten plaats op de Nationale Buitenspeeldag. In Rozenburg openen kinderen en bewoners feestelijk de opnieuw ingerichte Mezenhof.

In Rozenburg worden dit jaar 14 speelplekken opnieuw ingericht. In het nieuwe ontwerp is meer ruimte voor sport en spel, glijden en schommelen, klimmen en klauteren. Ook is er meer variatie in de inrichting van de speel- en ontmoetingsplekken zodat kleuters, basisschoolkinderen, tieners én volwassenen zich er thuis voelen.

In 2018 hebben de kinderen twee speurtochten door de buurt gedaan. Toen is het huidige gebruik en de speelbehoefte van de kinderen op iedere speelplek in de buurt door de gemeente geïnventariseerd. Ook op andere momenten praatten buurtbewoners mee over de nieuwe inrichting. Het eindresultaat is nu zichtbaar.

Buitenspelen is belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan 10 jaar de Nationale Buitenspeeldag. In Rotterdam zijn er activiteiten zoals het Rotterdams Kampioenschap Boompje klimmen, stoepkrijten, of Oud Hollandse spelletjes. 


Foto: Digitaal Dagblad