Tip: Marius de Jongere

1 December 2019, 08:37 uur
Uitgaan
mainImage

Marius de Jongere, pseudoniem van Marinus Johannes Drulman (1912–1977), verwierf in het midden van de vorige eeuw grote bekendheid als havenschilder van de Maasstad. In zijn langecarrière bracht hij de ontwikkelingen van de Rotterdamse haven in beeld. Zijn weergave van de schepen, het ‘bewegende’ water en de dynamische wolkenpartijen in een naturalistisch impressionistische stijl wordt tot op de dag van vandaag door een breed publiek in hoge mate gewaardeerd.

Deze monografie toont de artistieke veelzijdigheid van Marius de Jongere. Zijn onderwerpkeuze beperkte zich niet tot havengezichten alleen; hij maakte ook zeer verdienstelijke landschappen, zee- en stadsgezichten, portretten, bloemstukken en genrestukjes. Deze onderwerpen werkte hij uit in verschillende technieken, die hij zeer goed beheerste: schilderijen, aquarellen, etsen en litho’s. Aan de hand van tientallen afbeeldingen van etsen, aquarellen en litho’s en negentig afbeeldingen van olieverfschilderijen biedt deze monografie een prachtig overzicht van zijn omvangrijke oeuvre.

Deze kleurrijke uitgave toont de mooiste, soms nog onbekende kunstwerken van Marius de Jongere. Voor de kunstliefhebber en verzamelaar van zijn werk is dit boek een onmisbaar bezit, dat veel informatie geeft over zijn onderwerpen, zijn werkwijze en zijn signaturen.

Voor de Rotterdam liefhebber is het boek boordevol dynamische havengezichten een feest van herkenning.

Heeft u interesse in

- een recensie-exemplaar, beeldmateriaal uit het binnenwerk
- een interview met zoon van/samensteller Maarten Drulman
- een uitnodiging voor de boekpresentatie op donderdag 12 december in het Maritiem Museum (18.30 - 20.30 uur; svp aanmelden voor 4 december)?

Laat het weten via [email protected]

Dit boek is samengesteld door Carola Prins en Maarten Drulman, dochter en zoon van Marius de Jongere. De kunsthandelaar Ron van Driel had een belangrijke bijdrage met zijn beeldarchief over Marius de Jongere en Arthur Erfmann heeft veel werk in diverse verzamelingen weten op te sporen. Het boek Marius de Jongere, Een Rotterdamse kunstenaar is financieel mogelijk gemaakt door Rudolf van Soelen, eigenaar van Electro Cirkel Marine & Industry BV in Rotterdam.