Dagblad010 | Wandkleden van beroemde kunstenaars in de Kunsthal

Wandkleden van beroemde kunstenaars in de Kunsthal

mainImage

Voor het eerst in Nederland! Van 28 maart tot en met 1 juni presenteert de Kunsthal een groots overzicht van imposante wandkleden naar ontwerpen van beroemde kunstenaars als Picasso, Le Corbusier, Miró, Vasarely en Louise Bourgeois.

De tentoonstelling ‘Extra Large’ belicht een periode van honderd jaar, met wandtapijten van direct na de Eerste Wereldoorlog tot nu, en ontvouwt een vrijwel onbekend aspect uit het oeuvre van veel moderne en hedendaagse kunstenaars. Zij gebruiken de eeuwenoude weeftechniek als basis voor hun textielkunst en interpreteren deze steeds opnieuw.

Het grootste deel van de ruim zestig werken is vervaardigd in het historisch instituut ‘Manufacture des Gobelins’ in Parijs. De metershoge, handgeweven wandkleden zijn door hun combinatie van artistieke finesse en buitengewoon vakmanschap ongeëvenaard en een lust voor het oog. Ze maken zichtbaar hoe verrassend actueel het traditionele ambacht van weven is.

De expositie start op 28 maart en duurt tot 1 juni 2020 en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag 10.00 - 17.00 uur. Op zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur.


Foto: ANP