Dagblad010 | 1932: Zeppelin bezoekt Vliegveld Waalhaven

1932: Zeppelin bezoekt Vliegveld Waalhaven

Op 18 juni 1932 bezocht de Graf Zeppelin tijdens een promotietour het Rotterdamse vliegveld Waalhaven. Aan boord waren Prins Hendrik de echtgenoot van Koningin Wilhelmina en de ministers Reymer (Waterstaat) en Deckers (Defensie).

Men zag toen een grote toekomst voor de Zeppelin, een enorme gas gevulde en bestuurbare ballon. Je kon daarmee met bijna evenveel luxe als van een oceaanstomer, over grote afstanden snel en comfortabel te reizen. Het begin van een nieuw tijdperk! 

De komst van de Zeppelin werd aangegrepen om een grote luchtvaartshow te organiseren. Daarom werd deze landing het grootste luchtvaart evenement dat ooit in Rotterdam plaatsvond. Verschillende filmers hebben van deze gebeurtenis opnamen gemaakt, die nu door de Barendrechtse filmmaker Bas Romeijn zijn verzameld en gemonteerd tot een lopend verhaal. De Rotterdamse dichter en liedjes zanger Koos Speenhoff plaatste als aankondiging van het bezoek een gedicht in het Rotterdamsch Nieuwsblad. Een aantal strofen daaruit heeft hij verwerkt in het toegevoegde commentaar.