PostNL past vanaf begin augustus in gemeente Rotterdam het netwerk van brievenbussen aan.

De reden voor de aanpassing is dat Nederland steeds minder post verstuurt. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden door PostNL verwijderd of verplaatst we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

Vanaf 4 augustus 2018 voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Zuid-Holland  (Zuid) door. In de gemeente Rotterdam blijven 339 brievenbussen en verdwijnen er 139. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Print Friendly, PDF & Email