Burgemeester Ahmed Aboutaleb en dijkgraaf Hans Oosters van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard behoren bij de laatste tien genomineerden, die in aanmerking kunnen komen voor de benoeming van de Beste Bestuurder van 2017. Ze nemen het in de eindronde op tegen twee commissarissen van de Koning, vier wethouders en nog eens twee burgemeesters.

Het initiatief van deze verkiezing gaat uit van Necker van Naem en het Binnenlands Bestuur. Aboutaleb won de titels al 2014 en 2015. Vorig jaar kreeg Wim van de Donk, de commissaris van de Koning in Brabant, de trofee. Hij behoort trouwens ook nu bij de beste tien. Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek. De uitslag van de verkiezing is voor de helft gebaseerd op de stemmen van de lezers en voor de andere helft op de stemmen van de bestuurders.

Vanaf vrijdag 5 januari 2018 kan er worden gestemd op de genomineerden voor alle categorieën. De stemming sluit op maandag 15 januari. Voor Ahmed Aboutaleb is het vervelend dat hij zich uitgerekend deze maand moet verantwoorden voor zijn salafisten-uitspraak.

De bekendmaking is op donderdag 18 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2018 in het Provinciehuis van Noord-Brabant.

Hans Oosters

Print Friendly, PDF & Email