Burgemeester Aboutaleb heeft in een interview met RTV Rijnmond benadrukt dat er geen bemoeienis van politici is geweest in de Pietendiscussie. Vandaag werd bekend dat het uiterlijk van zwarte piet in het Rotterdam straatbeeld fors gaat veranderen.

Aboutaleb: ‘’Wij als politici gaan niet over wat cultuur inhoudt. Dat moet echt uit de samenleving komen.’’ De burgervader gaf in het interview aan dat hij de gesprekken tussen diverse partijen alleen op gang heeft geholpen en er verder geen inhoudelijke bemoeienis in te hebben gehad. ‘’Ik ben zelf zondagavond ook op de hoogte gebracht over de uitslag. Er is een externe procesbegeleider geweest die de gesprekken tussen partijen heeft begeleid’’, aldus Aboutaleb die zich ervan bewust is dat er ook mensen zullen zijn die het oneens zijn met deze uitkomst. Hij noemt deze ontwikkeling ‘’Onvermijdelijk’’.

Acties
De burgemeester verwacht aankomende zaterdag tijdens de intocht van Sinterklaas geen acties of demonstraties. Die moeten vooraf aangemeld worden en dat is tot op heden niet gebeurd.


Video: RTV Rijnmond

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!