Een betere zorg en lagere lasten. Dat zijn de twee sociale trekkers in het vandaag gepubliceerde verkiezingsprogramma van de PVV in Rotterdam en aan de rechterkant zitten de twee andere twee hoofdthema’s: veiligheid en de islam. Meer beleidspunten heeft de PVV niet voor de havenstad, zodat het totaal kon worden weggewerkt op één A4-tje.

RTV Rijnmond bracht de Rotterdamse lijsttrekker Maurice Meeuwissen voor ’t eerst sprekend in beeld. Geen redenaar op ’t eerste gehoor. Wel keurig in kostuum en stropdas. Alle speerpunten die Nederland van Geert Wilders kent werden herhaald. Ook Meeuwissen ergert zich aan hoofddoekjes en vooral als hij er vrouwen mee ziet lopen, tien meter achter hun man. Nog triester vindt hij de doekjes voor jonge kinderen. Over Leefbaar Rotterdam is hij kort en krachtig: ‘dat is pappen en nathouden. Eerdmans heeft slappe knieën.’ Kopietekst Wilders.

Eén redelijk nieuw speerpunt: burgemeester Aboutaleb moet hij worden afgezegd, omdat hij zichzelf – zei Meeuwissen – tot een beetje salafist had benoemd. ‘Met een beetje pedo nemen we ook geen genoegen’, zei de Rotterdamse filiaalhouder van Wilders.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!